Over Vanessa

Vanessa Belgers is een mix van verschillende nationaliteiten. Zo heeft ze een Indonesische moeder en een Nederlandse vader. Op jonge leeftijd heeft ze al oog voor mode, culturen en de verschillende stijlen die Europa te bieden heeft. Ook haar parmantige Indonesische oma was een groot inspiratiebron voor Vanessa. Zij droeg vaak bontjassen en kleding in gewaagde kleuren. Het kan dan ook niet anders dan dat Vanessa zelf de ontwerpers wereld induikt om háár kijk op mode en schoonheid om te zetten in eigen creaties. Beïnvloed door haar oma en haar Indonesischbloed, blijven materialen als bont, leer en opvallende kleuren met een tropisch randje niet achterwege.

Start

In 2005 is het tijd om haar eigen tassen ontwerpen aan de wereld te presenteren. Op geheel eigen wijze, kracht en vol overgave, reist ze af naar Parijs. De mensen die ze daar ontmoet op beurzen, spreken vol lof over haar creaties.

Inmiddels zijn haar ontwerpen te bewonderen in vele exclusieve winkels over de hele wereld. Haar tassen staan bekend als vernieuwend en onverwachts. Iedere tas heeft een eigen unieke uitstraling door het gebruik van verschillende structuren en een mix aan materialen als python, koe, vis-leer vos of geitenhuid.

Over Vanessa Belgers

Elk object heeft Vanessa’s liefde en visie.

Toekomst

Later komen er naast haar tassenlijn ook sieraden bij en sinds 2018 ontwerpt Vanessa tevens interior jewelry als vazen en tafel juwelen.

 

Nog altijd woont Belgers in Nederland, maar zijn haar creaties te koop in Frankrijk, Duitsland, Italië, en Saoedi-Arabië. Zowel in kleine boetieks als in warenhuizen.

 

Belgers heeft door haar achtergrond en eigenzinnig kijk op mode een revolutie teweeggebracht in het uiterlijk, het gevoel en de betekenis van het huidige, Nederlands design landschap.

In de tussentijd is het label Vanessa Belgers uitgegroeid tot een team bestaande uit meerdere specialisten, waarin de vakkennis enorm is, met Vanessa Belgers zelf als centraal ontwerpster.

Naast eigen ontwerpen, maakt Vanessa Belgers ook in opdracht.

 

 

Visie

Een gevoel van vrijheid is enorm belangrijk voor Vanessa. Dit weerspiegelt zich in haar ontwerpen. De bijzondere combinaties van materiaal, kleur en vorm maken dat haar ontwerpen eigenzinnig zijn en buiten de lijntjes van het alledaagse kleuren. Veel van haar werken zijn geïnspireerd op lange wandelingen in het bos met haar eigenwijze en lieve teckel, Boaz. De vormen, kleuren en lijnen die de natuur te bieden heeft, dragen zoveel schoonheid met zich mee. Deze schoonheid stopt ze in haar ontwerpen. Op die manier blijft ze dicht bij haarzelf. Het creatieproces maakt Belgers gelukkig. Een gevoel van één zijn met de materialen en haar eigen aanwezigheid, biedt haar een groot gevoel van geluk en rust. Dit gevoel wil ze overbrengen in haar ontwerpen, die dit op hun beurt weer kunnen overbrengen op de toekomstige drager.

Haar sieraden bestaan grotendeels uit goud en edelstenen. Goud heeft een haast helende werking, omdat het zo’n krachtige kleur is. In de oudheid werd goud ook gezien als symbool voor zuiverheid. De stenen zijn afkomstig uit de hele wereld en staan op die manier voor Belgers symbool voor een grootse vrijheid.

Naast de enorme materiaalkennis die Vanessa heeft, is ieder object vervult met haar liefde en visie en weet ze mensen te raken en een vorm van liefde over te brengen.

Juwelen

Haar sieraden bestaan voornamelijk uit goud en edelstenen. Door de sterkte van de kleur die goud heeft, voelt het alsof het een helende eigenschappen heeft. In de oudheid werd goud ook gezien als een symbool van zuiverheid. De stenen komen van over de hele wereld en symboliseren daarom vrijheid en verbondenheid voor Belgers. Naast de uitgebreide kennis van verschillende soorten materialen, vult Vanessa elk object met haar liefde en visie, en door dat te doen, inspireert ze mensen en slaagt erin om een vorm van liefde over te dragen.

Interieur Juwelen

De interieurjuwelen (vazen en tafeljuwelen) geven elk interieur een eigenheid mee, omdat elk object uniek is in zijn vorm en materiaal. Alles wordt in Nederland met de hand gemaakt. Iedere edelsteen heeft zijn eigen natuurlijk vorm, kleur en energie.
Het eikenhouten frame van het tafeljuweel is geïnspireerd op het Indonesische spel: Tjongklak. Dit spel wordt gespeeld op een houten bord waar meerdere handgemaakte uithollingen in zitten. Zo’n zelfde organische vorm komt in het groot terug in het frame.

De bovenkant is van kopergoud. Kopergoud geeft een gevoel van waardigheid, rijkdom en kracht.  Door het gebruik van verschillende edelstenen en handwerk is elk object enig in zijn soort. Vanessa hoopt hiermee het gevoel van waardering en uniek zijn – want ook ieder mens is uniek- door te geven.

Haar persoonlijk verbinding met het ontwerp en creatief inzicht worden perfect weerspiegeld door haar productieteam.